Translate

сряда, 6 август 2014 г.

Хазарт ли е форекс? | dLambow


Премереният риск на форекс не е хазарт


Хазартните действия на форекс са признак на малък опит.

Понякога сравняват Форекс с хазартните игри, но това е повърхностно сравнение. 

 

Хазартна игра ли е форекс?

В хазарта всичко опира до случайността. Защо не съществува професия „играч на тото", докато професията „Валутен търговец" не само че съществува, но и е доста престижна. Форекс е вид бизнес, а не рулетка.

В него има методи за анализ и прогнозиране на пазара, методи за намаляване на риска и психологически постановки, има признати авторитети, възможности за тренировка, семинарни обучения, книги и т.н..

Хазарт ли е форекс?
Хазарт ли е форекс?

Приемане на решения и решителни действия.

Форекс учи на мислене, на приемане на решения, на бързи и решителни действия. В този случай човек може да се поучи даже от грешките си и ако не достигне нивото на Сорос във валутния пазар, то наученото ще му бъде от полза за всеки друг вид бизнес и в това няма никакво съмнение.

Т.е. усилията му няма да са отишли на вятъра. Преминавайки закалката на Форекс и използвайки придобития опит, навици и даже - мироглед, Вие може да постигнете добри резултати в която и да е друга област на изява.

Умение да се управлява риска.


Във всеки бизнес има риск, има го и на форекс. Във всеки бизнес има риск и с него се „плаща" за получаваната печалбата. Във Форекс обаче рискът се компенсира с възможността да се получи много голяма печалба, докато рискът е твърдо ограничен до точно определена сума. 

Един пример: 

Като начинаещ участник във Форекс, аз няколко пъти изцяло катастрофирах и губех депозита си. Но след като се обиграх, за по малко от месец, реализирах 600% печалба и това далеч не е границата за успеваемост. Виждал съм по 6000 и даже 10000% печалба месечно при състезателните демонстрации.




Валутният пазар изисква високи цели и управляван риск.

Форекс не е за хората, които разчитат на спокоен, улегнал живот, с точно определено работно време от - до. Форекс не е за онези, които се страхуват от пораженията и при най-малката текуща загуба се вледеняват от ужас и губят разсъдък. 

Форекс е за тези, които си поставят високи цели и които са готови много да работят за да ги постигнат. Форекс е за рискуващите, но за тези от тях, които знаят точната стойност на поемания риск, а не за онези, които са на принципа „Риск губи, риск печели" т.е. хазартния риск - да хвърляме зара, пък каквото стане.

 

Хазарт ли е валутната търговия?

Съществува мит, че валутната търговия е като хазарта - залагаш и каквото стане. Няма нищо по-невярно от това твърдение. Даже хазарта е два вида - емоционален (залагаш и каквото излезе) и професионален (по система и печелиш).

Иначе валутната търговия щеше да се прави в казината. 

Друг е въпроса, че има заинтересовани кръгове, за които е изгодно хората да си мислят, че форекс е като хазартна игра, защото те управляват именно различни хазарти и си търсят лекомислени, алчни хора, които да привлекат зад далеч по-лесния начин да си загубят парите - чистия хазарт.

Все пак, от хазарта могат да се заимстват доста печеливши техники, които да се приспособят за използване и във форекс. Въпрос на систематичност.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Сподели това!

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Последни публикации